Előszoba, közlekedő tervezése

Előszoba, közlekedő látványterve

Tervezési alaphelyzet

Adott egy ablak nélküli hosszú közlekedő, ami végig vezet minket a lakáson a bejárattól a nappaliig, innen nyílik az összes helyiség. Mit szükséges itt elhelyeznünk? Hogyan alakíthatjuk a teret optikailag úgy, hogy világos és szellős legyen, mégis elegendő tárolóhely legyen benne egy négy fős család mindennapi életéhez?

Tanácsok

Például így: világos színpaletta, alacsony tárolóbútorok (kivéve a bejárat mellé került egy magas elem a kabátoknak), kényelmes ülőpad + nyitott cipőtárolók, a tér osztása dekorációs elemekkel, burkolattal, világítással, többszintű világítás a különböző napszakokhoz, helyzetekhez.

Látványterv nappali világítással

Menjünk bele kicsit a részletekbe!

Színpaletta:

-a világos, természetes színek használata, a tükröződő felületek tágítják a teret

Tárolóbútorok:

-a bejárathoz keskeny, teljes magasságú szekrény és pad került kabát akasztóval, felette felső szekrénnyel, a pad alatt cipő tárolóval. A másik oldalon az ajtó mögött táska tároló akasztók is elférnek.

Vázlatos látványterv a beépített szekrényről: kárpitozott pad, tárolóhely kihasználás a maximumon, nyitott polc az éppen használatban lévő cipőknek

-a közlekedő bal oldalán hosszú komód sort helyeztem el, ami megfelelő tárolóhelyet biztosít a család összes lábbelijének, illetve kulcsoknak, leveleknek, egyéb apróságoknak. A szekrények megfelelő magassága nem szűkíti össze a teret.

Vázlatos látványterv: komód sor rengeteg tárolóhellyel a cipők, sálak, sapkák, egyéb kiegészítők részére

Tér formálás:

-a hosszúkás teret megbontja a fa léces fal és mennyezet burkolat, a két hálószoba ajtó közötti padló rész is színazonos faburkolatot kapott. A léces falburkolaton design akasztókon elhelyezhetők a vendég kabátok szükség esetén, de ha éppen nincs rajtuk semmi, akkor is esztétikus a látvány????.

-A két nagy tükör a szobaajtókkal szemben helyezkedik el, így nyitott ajtóknál extra fényt tükröznek be a helyiségbe amellett, hogy optikailag tágítják a teret.

Világítás:

-A világítást úgy alakítottam ki, hogy több beállításban lehessen használni. A mennyezeten tükröződő rejtett led szegélyvilágítás a nappali és a bejárat melletti álmennyezet szigetben és a helyiség közepén a fa lamellák között elhelyezett led vonal fények elég fényt adnak ahhoz, hogy nappal napfényesnek érezzük a helyiséget annak ellenére, hogy nincs ablaka. Amikor több fényre van szükség, felkapcsolható a két függeszték, illetve készülődéskor a tükrök mellett/előtt elhelyezett egy-egy függeszték.

Vázlatos látványterv: a tükrök a gyermekszoba ajtókkal szemben helyezkednek el, nyitott ajtónál többlet fény érkezik a szemben lévő ablakok felől

Ha tetszett a bejegyzés, látogass meg itt is további tartalmakért:

https://www.facebook.com/renovelladesign

https://www.instagram.com/renovelladesign/