Tetőtéri lányszoba látványterve

Egy lányszoba berendezését terveztem zöld-sárga-kék színkombinációban, hármas tagolásban – tárolás, alvás, tanulás tere a szobában befelé haladva.

Világos színeket használtam a padlón és a mennyezeten, hogy a ferde falsíkok ellenére megmaradjon a tágas tér érzete. Erősebb szín került a függőleges falsíkokra – Tikkurila Silk Road S440, illetve a leválasztott gardrób helyiséget egy vidám kék alapon tavirózsa és koi hal mintás tapétával hangsúlyoztam.

A gardrób részbe parapet magasságig polcos bútor elemek kerültek, a két függőleges oldalfalon vállfa tartó rudakat terveztem be, illetve a bejáratnál nagyméretű tükröt, ami egy lányszobából sem hiányozhat. Az akasztós rész alatt elférnek a táskák, bőröndök, sportfelszerelések, a kényelmes készülődést egy sárga bársony puff is segíti. További tárolási lehetőséget nyújt a tetőablak alatt elhelyezett 3 komód.

További főbb bútorok a dupla ágy tűzött fejvéggel, könyvek tárolására is alkalmas TV bútor, Íróasztal a tankönyvek, iskolaszerek tárolására alkalmas nagy komóddal és egy Ikeás fotelágy, amely az idő nagyobb részében fotelként, kisebb részében vendégágyként funkcionál.

Egy gyermek, illetve kamasz szoba berendezésénél érdemes mindig figyelmet fordítani a kis, illetve már nem olyan kis lakó összes igényére, hiszen ez a szoba nem csak hálószoba, hanem sok esetben nappali, háló, dolgozó, gargrób, vendégszoba is egyben.