Először a Pinteresten találkoztam a kifejezéssel, nagyon cuki kis összeállításokat, ötleteket találtam, a Pinterest táblámon találsz egy külön kategóriát, amibe az ötleteket gyűjtögetem.

Az alábbi kiskert ajándékba készült, nem tartalmaz valódi élő növényt, így a gondozása valóban egyszerű, néha portalanítani kell:)

Amit felhasználtam hozzá:

-fa szelet (ez a kiskertem alapja, vettem kb. 20 db-ot a jofogas.hu-n, egy esküvőn szolgáltak dekorációként)

-hungarocell gömb (a kis fa alapja)

-anyag darabok (eredetileg férfi ingek voltak:)

-díszfű csokor ugyanabból a tavasszal levágott száríz árvalányhaj díszfűről, amit a levendula koszorúhoz is felhasználtam (ez utóbbit megtalálod a bejegyzéseim között)

-egy kettétört kerámia mécsestartó fele (ezt is eltettem „jó lesz valamire” cimkével…és tényleg jó lett valamire, kis kerti lak lett belőle

-aztán hobbiboltból apró dekorációk: madárka, zuzmó, apró gombák, fa virágok kék és fehér színben, egy kis csokor selyemvirág

-ragasztópisztoly, ragasztórúd

Elkészítése:

-először elkészítettem külön a kis fát. Ehhez először rögzítettem a gömböt egy kis faágra, ez lett a törzs. A gömböt körbe ragasztottam kivágott négyszög anyag darabkákkal úgy, hogy minden darab közepét egy mini csavarhúzó segítségével, némi ragasztóval ellátva beleszúrtam a gömbbe szorosan egymás mellé, két színt kombinálva. A fa szeletre ráragasztottam egy húsvétról megmaradt hungarocell tojás felét, ez lett a talp, amibe beleszúrtam a fát. A fél tojásra zuzmót ragasztottam takarásnak.

-ragasztó nélkül elhelyeztem a dekorációkat a fa szeleten, variáltam, hogyan tetszik a legjobban. A fa szelet külsejéről leesett kéreg darabokból készítettem a kis kunyhónak ajtót (a mintát sima barna filccel rajzoltam rá, a gyerekektől vettem kölcsön)

-amikor úgy láttam, ez lesz a végleges elrendezés, rögzítettem a főbb darabokat ragasztópisztollyal (fa mellé a kunyhó, rá az ajtó, köré moha), majd a többi kisebb dekorációt (kavicsok, fa virágok, művirág (itt szerencsém volt, mert a fa szeletben van egy repedés, ide nagyon stabilan be tudtam ragasztani), madárka kéreg darabokkal és zuzmóval a kunyhó tetejére, végül a gombák.

A végeredmény nagyon aranyos lett, jó ez színkombináció!